Президентът на САЩ Джо Байдън и руският му колега Владимир Путин

...
Президентът на САЩ Джо Байдън и руският му колега Владимир Путин
Коментари Харесай

Стана ясна датата за срещата Байдън-Путин

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън и съветският му колега Владимир Путин ще проведат първата си среща на върха идващия месец в Женева, Швейцария. Си Ен Ен прецизира, че точната дата е 15-16 юни, когато Байдън ще посети Европа, с цел да се срещне с водачите на НАТО и Европейския съюз.

Тази седмица Белият дом изпрати съветника по национална сигурност Джейк Съливан в Женева, с цел да се срещне с съветския си сътрудник. Говорител на Белия дом отхвърли да разяснява къде тъкмо в Женева ще се организира събитието, до момента в който не бъдат конкретизирани всички детайлности.

Срещата идва близо три години откакто Путин се срещна с някогашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп в Хелзинки, Финландия. Очаква се срещата с Байдън да наподобява доста по-различно от срещата на върха през юли 2018 година, по време на която Тръмп застана на страната на Путин и намерено отхвърли тезата, че разузнаването на Съединени американски щати се е намесило в изборите в Русия през 2016 година

Първоначално Байдън предложи среща на високо ниво с съветския президент предишния месец по време на телефонно позвъняване и от този момент двете страни работят за завършване на детайлите. Въпреки влошените връзки сред Русия и Съединени американски щати по въпроси като Украйна и интервенция в изборите, Байдън се надява да откри явен канал за връзка, посредством който да избегне непотребни изненади.

 Си Ен Ен напомня, че в качеството си на вицепрезидент Байдън към този момент се е срещал с Путин през 2011 година Тогава актуалният президент на Съединени американски щати погледнал съветския си сътрудник в очите и му споделил: ``Не мисля, че имате душа``.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР